Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Τράβηξαν" τα κέρδη τους από τη Wall

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων στη Wall με τους δείκτες να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση με περιορισμένες απώλειες. Στο επίκεντρο το πακέτο στήριξης για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων στη Wall με τους δείκτες να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση με περιορισμένες απώλειες. Στο επίκεντρο για δεύτερη ημέρα το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης. Απώλειες στις ευρωαγορές-εξαίρεση η Γερμανία.

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street παρά τις αρχικές ισχυρές απώλειες συνέπεια του προβληματισμού που επικράτησε στις διεθνείς αγορές για το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης.

Μόλις μια μέρα ή μια συνεδρίαση –στις διεθνείς αγορές-κράτησε ο ενθουσιασμός των επενδυτών για το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης ύψους 750 δισ. ευρώ.

Ο ενθουσιασμός κόπασε γρήγορα καθώς πολλοί είναι οι αναλυτές που επισημαίνουν ότι το πακέτο δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, ιδιαίτερα για τις χώρες με σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα αν και αναγνωρίζουν ότι μπορεί να «αγοράσει» χρόνο στις κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Το αρχικό αρνητικό κλίμα επιβάρυνε επίσης και η δήλωση Bernanke ότι η ελληνική κρίση αποτελεί ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει και τις αμερικανικές τράπεζες.

Παράλληλα παρέμειναν οι πιέσεις μέχρι τέλους στους τίτλους του μεταλλευτικού κλάδου στη Wall μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης του πληθωρισμού στην Κίνα προϊδεάζοντας τους επενδυτές για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Ωστόσο το κλίμα στη Wall γρήγορα γύρισε (αν και δεν κατάφερε να κρατηθεί μέχρι τέλους) μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων μακροοικονομικών στοιχείων καθησυχάζοντας τους επενδυτές ότι η αμερικανική οικονομία κόντρα στις δυσκολίες στην Ευρωζώνη παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης.

Αναλυτικά τα αποθέματα πωλήσεων χονδρικής αυξήθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Μάρτιο στις ΗΠΑ καταγράφοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 8 μηνών

Οριακά κέρδη για τον τεχνολογικό δείκτη παρά τις έντονες διακυμάνσεις, με τη μετοχή της Gilead Sciences να ενισχύεται 2% μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Σημειώνεται ότι η Walt Disney θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Παράλληλα, σε πτωτικό κανάλι παρέμεινε η τιμή του πετρελαίου –εξαίρεση η χθεσινή ισχυρή άνοδος-σημειώνοντας πτώση 0,7% στις διεθνείς αγορές στα 76,26 δολ. /βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να υποχωρούν 0,1% και 1,1% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 0,5% στα 23,65 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 4,2% στα 2,94 δολάρια. Απώλειες 4,8% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,11 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,34% στις 10.748,26 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,34% στις 1.155,79 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,03% στις 2.375,31 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση 0,4% σύμφωνα με τον δείκτη Eurofirst, με τον FTSE να σημειώνει απώλειες 0,99% στις 5.334,21 μονάδες, τον DAX άνοδο 0,33% στις 6.037,71 μονάδες, ενώ με πτώση και ο CAC 0,73% στις 3.693,20 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Ισπανίας έκλεισε με απώλειες σχεδόν 3,4% ενώ της Πορτογαλίας η πτώση ξεπέρασε το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v