Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και εξαγορές κράτησαν τη Wall

Οι συγχωνεύσεις- εξαγορές σε συνδυασμό με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα κατάφεραν να συγκρατήσουν την τάση ρευστοποιήσεων των επενδυτών μετά τα εύρωστα κέρδη την προηγούμενη εβδομάδα στη Wall.

Οι συγχωνεύσεις- εξαγορές σε συνδυασμό με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα κατάφεραν να συγκρατήσουν την τάση ρευστοποιήσεων των επενδυτών μετά τα εύρωστα κέρδη την προηγούμενη εβδομάδα στη Wall.

Ωστόσο παραμένουν στο προσκήνιο οι επιφυλάξεις των αναλυτών για την δυναμική της ανάκαμψης τόσο της αμερικανικής όσο και της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον, εντός της εβδομάδας, τα στοιχεία της στεγαστικής αγοράς, της αγοράς εργασίας καθώς και τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο, στις ΗΠΑ.

Επιπλέον τα βλέμματα τον επενδυτών είναι στραμμένα στη κατάθεση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke, ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου, την Τετάρτη και την Πέμπτη, όπου αναμένεται να αναφερθεί λεπτομερώς στην εξαμηνιαία πρόοδο της οικονομίας.

Εντούτοις παρά τις όποιες αμφιβολίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, τα εταιρικά αποτελέσματα και οι συγχωνεύσεις –εξαγορές, τόνωναν κατά περιόδους το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Αναλυτικά, η Schlumberger προχωρά στην εξαγορά της Smith International έναντι 11,34 δισ. δολαρίων με την μετοχή της πρώτης να υποχωρεί έως 5% -λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης- ενώ η μετοχή της δεύτερης ενισχύεται 7%.

Επιπλέον η Campbell Soup ενισχύθηκε 1% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων στο β’ τρίμηνο ενώ και η μετοχή της Constellation Energy κινήθηκε ανοδικά 4% μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία στο α’ τρίμηνο.

Σε θετικό έδαφος στην πλειοψηφία τους ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι τραπεζικοί τίτλοι με τη Citigroup να κερδίζει 1,2%, η Bank of America 2.5%, η JP Morgan 2.4% και η Wells Fargo υψηλότερα 2,2%.

Παράλληλα, η αμερικανική ένωση οικονομολόγων στις ΗΠΑ αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη τόσο το 2010 όσο και το 2011.

Άνοδος 0,3% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 80,03 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 2,59% στα 23,77 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 5,9% στα 3,93 δολάρια. Άνοδος 0,8% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,40 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 10.383,38 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,10% στις 1.108,01 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,08% στις 2.242,03 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,11% χαμηλότερα στις 5.352 μονάδες, ο DAX 0,59% στις 5.688 μονάδες, ο CAC 0,34% στις 3.756 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v