Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά 8 μηνών ο S&P 500

Ανοδικά έκλεισε η Wall καθώς οι φόβοι για την τελική τύχη της CIT δεν κατάφεραν να επισκιάσουν τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Caterpillar. Σε υψηλά 8 μηνών ο S&P 500.

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street καθώς οι φόβοι για την τελική τύχη της CIT δεν κατάφεραν να επισκιάσουν τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Caterpillar. Στο προσκήνιο οι δηλώσεις Β. Bernanke, στο Κογκρέσο. Πτώση 20% για τον τίτλο της CIT Group. Δέκατη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον Nasdaq.

Η CIT για άλλη μια συνεδρίαση αναδεικνύεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων, επισκιάζοντας –σχεδόν- και τις “καθησυχαστικές” δηλώσεις Bernanke για την αμερικανική οικονομία.

Τούτη τη φορά, η CIT Group έθεσε σε αρνητική τροχιά τη συνεδρίαση της Wall –ανεξάρτητα από το ανοδικό κλείσιμο-κατόπιν των δυσμενών εκτιμήσεων των αποτελεσμάτων της, προκαλώντας ανησυχία στους αναλυτές ότι τελικά, ίσως να μην αποφύγει την χρεοκοπία.

Υπενθυμίζεται πως ουσιαστικά, η CIT ήταν η πρώτη πιστωτική εταιρία που δεν έσπευσε άμεσα η κυβέρνηση Obama να διασώσει και άφησε την αγορά να λειτουργήσει υπέρ της.

Άλλωστε το στοίχημα για την κυβέρνηση Obama ήταν το κατά πόσο η αγορά θα βρεθεί ξανά σε θέση να στηρίξει η ίδια τη λειτουργία της χωρίς κρατικές –δαπανηρές-παρεμβάσεις.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι δηλώσεις B. Bernanke. O πρόεδρος της Fed, τόνισε ενώπιον του Κογκρέσου ότι διακρίνει καλύτερες συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές καθώς και βελτίωση στις προοπτικές των οικονομιών. Πρώτη προτεραιότητα για τη FED είναι η ανάκαμψη της οικονομίας.

Εντούτοις δε δίστασε να σημειώσει πως “πολλές τράπεζες αντιμετωπίζουν κίνδυνο περαιτέρω σημαντικών απωλειών”.

Απώλειες καταγράφουν λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης οι τραπεζικοί τίτλοι, με τη Morgan Stanley να υποχωρεί 2,8% τη Bank of America με πτώση 1,2% και τη JP Morgan χαμηλότερα 0,6%.

Καλύτερα των αναμενόμενων τα κέρδη κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως η Caterpillar (+7%), η Coca-Cola Co., η DuPont και η Merck.

Apple και Yahoo, ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στο μεταξύ άνοδο 1,1% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 64,72 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε 0,2%, στα 21,15 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε αμετάβλητο στα 5,82 δολάρια. Απώλειες 0,5% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,44 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε κέρδη 0,77% στις 8.915,94 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,36% στις 954,58 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,36% στις 1.916,20 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,85% στις 4.481,17 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υψηλότερα 1,27% στις 5.093,97 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με κέρδη 0,98% στις 3.302,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v