Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες πίεσαν τον Dow- Με κέρδη ο Nasdaq

Η υποβάθμιση 22 αμερικανικών τραπεζών από τη Standard & Poor's οδήγησε σε αρνητικό έδαφος Dow και S&P 500 παρά το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των χρηματαγορών από την κυβέρνηση Obama. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η υποβάθμιση 22 αμερικανικών τραπεζών από τη Standard & Poor's απέτρεψε Dow και S&P 500 να κλείσουν σε θετικό έδαφος παρά το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των χρηματαγορών από την κυβέρνηση Obama. Κέρδη για Nasdaq. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η διαβεβαίωση Obama ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο των χρηματαγορών δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας ήταν αρκετό για να αλλάξει θετικά τη ψυχολογία των επενδυτών, αν και στο τέλος μόνο o Nasdaq έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, διευρύνονται οι εξουσίες της FED -η οποία και θα εποπτεύει πιο στενά τις αγορές- ενισχύονται οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και περιορίζεται η μόχλευση στα πιστωτικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, οι δείκτες της Wall κατέγραψαν σημαντικές απώλειες καθώς ήταν έντονη η ανησυχία σε επενδυτές και αναλυτές πως ίσως η ύφεση να διαρκέσει περισσότερο απ όσο αρχικά υπολογιζόταν.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, μόνο τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία μπορούν να δώσουν μακροπρόθεσμη ανοδική κίνηση στους δείκτες της Wall Street.

Θετικά ήταν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν καθώς ο πληθωρισμός τον Μάιο, στις ΗΠΑ συγκρατήθηκε κοντά στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα.

Εντούτοις η υποβάθμιση των προοπτικών 22 αμερικανικών τραπεζών από τη Standard & Poor's, πίεσε αρχικά, χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall.

Ωστόσο, η δήλωση του οίκου ότι η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της αμερικανικής οικονομίας δεν κινδυνεύει στο άμεσο μέλλον συγκράτησε τις πιέσεις.

Από πλευράς τίτλων η μετοχή της FedEx κατέγραψε πτώση 1,4% κατόπιν της ανακοίνωσης υποτονικών αποτελεσμάτων και προβλέψεων.

Ομοίως και η General Electric υποχώρησε 4,15% μετά την πρόβλεψη κορυφαίου στελέχους της βιομηχανίας ότι θα ακολουθήσουν «μερικοί ακόμη δύσκολοι μήνες» για την επιχείρηση.

Στο μεταξύ άνοδο 0,8% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 70,87 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε 4,49%, στα 18,95 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε με πτώση 2,36% στα 4,96 δολάρια. Κέρδη 1,49% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,20 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow υποχώρησε 0,09% στις 8.497,18 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,14% στις 910,71 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,66% στις 1.808,06 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 υποχώρησε 1,16% στις 4.278,46 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 1,86% στις 4.799,98 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 1,64% στις 3.161,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v