Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια κέρδη για το Dow Jones

Η επιτυχημένη πώληση εντόκων γραμματίων από την κυβέρνηση, ώθησε υψηλότερα τους δείκτες της Wall Street. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τίτλοι των τραπεζών και ενέργειας. Στο προσκήνιο η GM. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Η επιτυχημένη πώληση εντόκων γραμματίων από την κυβέρνηση, ώθησε υψηλότερα τους δείκτες της Wall Street. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τίτλοι των τραπεζών και ενέργειας. Στο προσκήνιο η GM. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα ούτε προβλημάτισαν αλλά ούτε και ενθουσίασαν επενδυτές και αναλυτές. Άλλωστε το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των επενδυτών φαίνεται να εστιάστηκε στην επιτυχημένη πώληση έντοκων γραμματίων ύψους 26 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση καθώς και στις εξελίξεις στη GM.

Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα κάθε εξέλιξη στη GM- το λιγότερο- κεντρίζει την προσοχή των επενδυτών, παγκοσμίως καθώς η χρεοκοπία δείχνει πολύ κοντά. Τελευταία είδηση, η συμφωνία μεταξύ των ομολογιούχων της εταιρίας και της διοίκησης για ανταλλαγή χρεογράφων 27 δισ. δολαρίων έναντι μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η 1η Ιουνίου είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας αναδιάρθρωσης της GM που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η Visteon Corp., τόσο η μητρική όσο και συγκεκριμένες θυγατρικές στις ΗΠΑ, κατέθεσαν αίτηση χρεοκοπίας.

Πρωταγωνιστές της σημερινής ανόδου των δεικτών οι τράπεζες και οι εταιρείες ενέργειας.

Συγκεκριμένα, με θετικό πρόσημο έκλεισε η πλειοψηφία των τραπεζικών τίτλων με τη JP Morgan να σημειώνει άνοδο 5,7%, τη Morgan Stanley 2,8% και η μετοχή της Bank of America υψηλότερα 3,5%.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ανακοινώσει αποτελέσματα και η εταιρία Dell.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, μειώθηκαν κατά 13.000, την προηγούμενη εβδομάδα ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Επιπλέον, τον Απρίλιο, αυξήθηκαν σημαντικά οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών που σημείωσαν αύξηση μόλις 0.3% τον Απρίλιο- εντός των εκτιμήσεων, αλλά πάντα μια θετική είδηση από την πολύπαθη αγορά ακινήτων είναι καλοδεχούμενη από τις χρηματαγορές.

Στο μεταξύ άνοδο 1% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 64,85 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε κατέγραψε άνοδο 2%, στα 20,21 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 2,75%, στα 5,24 δολάρια. Απώλειες 0,12% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,17 δολάρια.

Από πλευράς δεικτών, ο Dow ενισχύθηκε 1,25% στις 8.403,80 μονάδες, ο S&P 500 υψηλότερα κατά 1,54% στις 906,83 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 1,20% στις 1.751,79 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,65% στις 4.387,54 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, χαμηλότερα κατά 1,36% στις 4.932,88 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με πτώση 0,95% στις 3.263,70 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v