Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 2% για το πετρέλαιο με τα βλέμματα στο Ιράκ

Με τα βλέμματα της αγοράς στραμμένα στην πρώτη Αμερικανική επίθεση στο Ιράκ μετά από τρία χρόνια, η αντίδραση του ενεργειακού complex ήταν έντονα ανοδική, παρά τις αρχικές πιέσεις στην αρχή της συνεδρίασης. Η τιμή του αργού σημείωσε άνοδο 2% στα 63,45 δολάρια ανά βαρέλι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Με τα βλέμματα της αγοράς στραμμένα στην πρώτη Αμερικανική επίθεση στο Ιράκ μετά από τρία χρόνια, η αντίδραση του ενεργειακού complex ήταν έντονα ανοδική, παρά τις αρχικές πιέσεις στην αρχή της συνεδρίασης.

Για την ακρίβεια, η σειρά Απριλίου ’06 για το Light Sweet Crude, έκλεισe στο floor στα 63,45 δολ./βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 2%, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 63,90 δολ./βαρέλι, αδυνατώντας, τουλάχιστον για την ημέρα να σπάσει το επίπεδο των 64 δολ./βαρέλι, το οποίο από τεχνικής άποψης είναι αρκετά σημαντικό.

Στα προϊόντα του πετρελαίου εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου στη βενζίνη έκλεισε στα 186,50 cents/γαλόνι και το αντίστοιχο συμβόλαιο πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 180,90 cents/γαλόνι, αμφότερα με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 2%.

Η αγορά των πολύτιμων μετάλλων κινήθηκε σταθεροποιητικά, και εάν δεν ήταν η φόβοι για αναθέρμανση του πολεμικού κλίματος στην Μέση Ανατολή οι πιέσεις μπορεί να είχαν ενταθεί όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα.

Για την ακρίβεια, η σειρά λήξεως Ιουνίου ’06 στο παλλάδιο, έκλεισε με απώλειες σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας, στα 315,35 δολ./ουγκιά, έχοντας ”γράψει” διακύμανση της τάξης των 10 δολ./ουγκιά.

Αντιθέτως, με μικρά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου ’06 να κλείνει στα 554,7 δολ./ουγκιά, ενισχυμένο σε ποσοστό +0,18% από το χθεσινό κλείσιμο, έχοντας πιεστεί κατά τις μεσημεριανές ώρες κάτω από τα 550 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v