Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,83% για το πετρέλαιο

Απώλειες 0,83% στα 61,58 δολ./βαρέλι κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά εν αναμονή των αυριανών αποφάσεων των κρατών - μελών του OPEC, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διατήρηση της παραγωγής στα ίδια επίπεδα. Σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης ο χρυσός, ενισχύθηκε το ασήμι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Αφενός η προσδοκία ότι βρισκόμαστε πλέον πλησιέστερα στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης σχετικά με την κρίση των σχέσεων Δύσης – Ιράν, αφετέρου η εκτίμηση ότι στην αυριανή τους συνάντηση τα κράτη μέλη του OPEC θα αφήσουν αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής, οδήγησε για δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση στο ”κόκκινο” το σύνολο σχεδόν του energy complex.

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου για το αργό (Light Sweet) έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,83% στα 61,58 δολ./βαρέλι, ενώ η χαμηλότερη τιμή για την ημέρα σημειώθηκε μερικά λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίασης στα 61,10 δολ./βαρέλι.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στο ενεργειακό μπλοκ κατέγραψαν τα συμβόλαια πάνω στην βενζίνη, με το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου να υποχωρεί 2,35% στα 1,63 δολ./γαλόνι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση είχαμε την μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση των τιμών από την 31η Οκτωβρίου 2005 (-5,00%).

Σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης ”κύλησε” η σημερινή συνεδρίαση για το χρυσό, μετά την χθεσινή σημαντική υποχώρηση των τιμών.

Το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου διαπραγματεύεται στα 554,30 δολ./ουγκιά (22:30 ώρα Ελλάδος) 2,8 δολ. χαμηλότερα από το χθεσινό settlement, ενώ για πολλούς επενδυτές της αγοράς πολύτιμων μετάλλων ως επόμενο σημείο αναφοράς αποτελεί πλέον η στήριξη του κ.μ.ο των 50 ημερών στα 551,50 δολ./ουγκιά, στήριξη που στο παρελθόν έχει αποτελέσει επίπεδο αντίδρασης των τιμών.

Στον αντίποδα κινήθηκε η τιμή για το ασήμι, καθιστώντας εμφανή την διαφορετικότητα μεταξύ των αγορών. Το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου ενισχύεται 0,73% ”κρατώντας” την βραχυπρόθεσμη στήριξη των 10 δολ. στα 10,10 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v