Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2% σημείωσαν οι πετρελαικές τιμές

Η ”πρώτη” σειρά του WTI Light Sweet Crude έκλεισε στα 62,40 δολ./βαρέλι, (-2%), έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει έως και τα 61,80 δολ./βαρέλι. Τα πολύτιμα μέταλλα δέχθηκαν και αυτά με την σειρά τους εντονότατες πιέσεις.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Εν αντιθέσει με το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας, έντονα πτωτική ήταν η συνεδρίαση της Δευτέρας, με το σύνολο του energy complex στο NYMEX να καταγράφει απώλειες πολύ μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Η ”πρώτη” σειρά του WTI Light Sweet Crude έκλεισε στα 62,40 δολ./βαρέλι, (-2%), έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει έως και τα 61,80 δολ./βαρέλι.

Σίγουρα ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν το Gasoline, με την σειρά Απριλίου ’06 να υποχωρεί κατά -5,11%, κλείνοντας πολύ κάτω από τα 170 cents /γαλόνι, στα 165,40 cents/γαλόνι, ”ανοίγοντας” ξανά το spread με το πετρέλαιο θέρμανσης πάνω από τα 10 cents.

Πολύ από τους συμμετέχοντες στην αγορά θεωρούν πως η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα, δημιουργεί συνθήκες για σημαντική υποχώρηση της τιμής εφόσον δεν συντρέξει κάποιος καινούργιος σημαντικός γεωπολιτικός κίνδυνος.

Τα πολύτιμα μέταλλα δέχθηκαν και αυτά με την σειρά τους εντονότατες πιέσεις, με το ασήμι να υποχωρεί κάτω από τα 10 δολάρια/ουγκιά (σειρά Μαΐου ’06), κλείνοντας τελικά μόλις και με τα βίας στα 10,025 δολάρια/ουγκιά.

Ίδιου βεληνεκούς ήταν και οι απώλειες για τον χρυσό, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου ’06 να σπάει με χαρακτηριστική ευκολία το επίπεδο των 560 δολ./ουγκιά, πιεζόμενο έως και τα 553,7 δολ./ουγκιά, κλείνοντας τελικά στα 556,80 δολ./ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες 1,97%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v