Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 0,49% για το μαύρο χρυσό

Το συμβόλαιο του αργού (WTI Crude, Light Sweet), παράδοσης Απριλίου, έκλεισε στα 63,67 δολ. το βαρέλι, πολύ κοντά στα υψηλά της ημέρας (63,79 δολ.), με κέρδη της τάξεως του 0,49%.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το σύνολο των προϊόντων του energy complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Το συμβόλαιο του αργού (WTI Crude, Light Sweet), παράδοσης Απριλίου, έκλεισε στα 63,67 δολ. το βαρέλι, πολύ κοντά στα υψηλά της ημέρας (63,79 δολ.), με κέρδη της τάξεως του 0,49%.

Στα προϊόντα του πετρελαίου, κέρδη κράτησαν ως το τέλος της συνεδρίασης στο floor τα συμβόλαια της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, με την πρώτη να ενισχύεται σημαντικά, κατά 2,5% (!) - το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου έκλεισε στα 173,80 cents/γαλόνι - και το δεύτερο (heating oil) να επιτυγχάνει ηπιότερα κέρδη της τάξεως του 0,44%, κάνοντας settlement στα 181,28 cents/γαλόνι (λήξη Απριλίου).

Θετικό ήταν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το πρόσημο για το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια λήξεως Απριλίου να ενισχύονται σε ποσοστό 0,44%, στα 6,79 δολ. / MMBtu.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων τώρα, τα κεκτημένα της χθεσινής συνεδρίασης (υψηλά εικοσαετίας) κράτησε με άνεση το ασήμι, με την τιμή του συμβολαίου λήξεως Μαΐου να διαπραγματεύεται αργά το βράδυ στα 10,230 δολ. ανά ουγκιά, έχοντας σημειώσει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 10,366 δολ., κερδίζοντας ποσοστό της τάξεως του 0,3%.

Οριακά χαμηλότερα διαμορφωνόταν η τιμή του χρυσού, συνεχίζοντας την υστέρηση σε σχέση με τον άργυρο, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου να βρίσκεται την ίδια ώρα στα 567 δολάρια ανά ουγκιά, μειωμένο σε ποσοστό -0,58% από το χθεσινό κλείσιμο.

Τέλος, στα 308,45 δολ./ουγκιά έκλεισε το συμβόλαιο λήξεως Ιουνίου στο παλλάδιο, κερδίζοντας άλλα 5,5 δολάρια στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v