Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 0,75% για το πετρέλαιο

Η αναθέρμανση της έντασης στην Νιγηρία, και η ανησυχία για την επάρκεια και καταλληλότητα των Αμερικανικών διυλιστηρίων βοήθησε όλο το ενεργειακό μπλόκ να αποκομίσει κέρδη. Η τιμή του αργού ενισχύθηκε 0,75% στα 60,47 δολάρια. Στα πολύτιμα μέταλλα, κέρδη 1,27% για το ασήμι στα 9,97 δολ./ουγκιά.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Η αναθέρμανση της έντασης στην Νιγηρία, και η ανησυχία για την επάρκεια και καταλληλότητα των Αμερικανικών διυλιστηρίων ενόψει του turn around των αποθεμάτων από heating oil σε gasoline τους επόμενους μήνες, βοήθησε όλο το ενεργειακό μπλόκ να αποκομίσει κέρδη, με εξαίρεση τον ”συνήθη ύποπτο”, το φυσικό αέριο.

Έτσι, το συμβόλαιο του αργού (WTI Crude, Light Sweet), παράδοσης Απριλίου, έκλεισε το floor trading στα 60,47 δολ./βαρέλι, ενισχυμένο κατά 0,75%, έχοντας προηγουμένως πιεστεί μέχρι και το επίπεδο των 59,50 δολ./βαρέλι.

Εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη για την gasoline, με την σειρά Απριλίου ’06 να κλείνει αισθητά πάνω από τα 172 cents/βαρέλι, +4,24%, κλείνοντας εντελώς το spread με το heating oil.

Ημέρα ανακοίνωσης για τα αποθέματα φυσικού αερίου, με την αγορά να αναμένει πτώση κατά –102Bcf και τελικά η πτώση να είναι κατά πολύ μικρότερη, στα –85Bcf. Ως φυσικό επακόλουθο ήταν η υποχώρηση της για τον πρώτο μήνα λήξης, η οποία όμως να σημειωθεί πως διατηρήθηκε πάνω από το επίπεδο των 6,50 δολ./ΜmBtu, κλείνοντας στα 6,601 δολ./MmBtu, -0,71% για την ημέρα.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, το συμβόλαιο στο ασήμι λήξεως Μαΐου ’06 αποκόμισε κέρδη της τάξης του 1,27%, κλείνοντας στα 9,97 δολ./ουγκιά, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 10,090 δολ./ουγκιά.

Περιορισμένα κέρδη για τον χρυσό, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου να κλείνει στα 547 δολ./ουγκιά, ενισχυμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, δείχνοντας χαρακτηριστική αδυναμία να κινηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v