Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 2,15% για το πετρέλαιο στα 63,10 δολ.

Άνοδο 2,15% στα 63,10 δολ./βαρέλι σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου εν μέσω δηλώσεων Ιρανών αξιωματούχων περί πιθανής αναπροσαρμογής των όρων των πετρελαϊκών συμβολαίων προς αλλοδαπές εταιρείες σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας και ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των αποθεμάτων.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Συνεχίστηκε για δεύτερη στη σειρά ημέρα η ανοδική κίνηση της αγοράς εμπορευμάτων, με το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών να διαχέεται σχεδόν στο σύνολο της αγοράς, αφού από τα δεκαεννέα συμβόλαια εμπορευμάτων που απαρτίζουν τον Αμερικανικό δείκτη CRB μόνο τα πέντε διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος (Cocoa, Live Cattle, Wheat, Sugar, Lean Hogs).

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου για το αργό ”τελείωσε” την ημέρα σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,15% στα 63,10 δολ./βαρέλι (υψηλότερη τιμή για την ημέρα στα 63,37 δολ./βαρέλι), εν μέσω δηλώσεων Ιρανών αξιωματούχων περί πιθανής αναπροσαρμογής των όρων των πετρελαϊκών συμβολαίων προς τις αλλοδαπές εταιρείες σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων από το συμβούλιο ασφαλείας έναντι του Ιράν και ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων ενέργειας από το Αμερικανικό Department of Energy (17:30 ώρα Ελλάδος).

Έντονα ανοδικά κινήθηκαν και τα συμβόλαια των προϊόντων πετρελαίου, με την πρώτη σειρά (λήξεως Απριλίου) για το φυσικό αέριο να κλείνει 2,04% υψηλότερα στα 7,15 δολ./MMBtu, ενώ την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου πάνω στη βενζίνη, στα 1,86 δολ./γαλόνι (ημερήσια άνοδο 7,04%).

Να αναφέρουμε ότι σε σημερινή του ανακοίνωση το International Energy Agency (I.E.A.) υποβάθμισε την προηγούμενη του πρόβλεψη σχετικά με το επίπεδο της παγκόσμιας ζήτησης εξαιτίας των υψηλών τιμών ενέργειας, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την κατανάλωση σε πολλές περιοχές της Ασίας.

Η νέα πρόβλεψη κάνει λόγο για ημερήσια κατανάλωση 84,74 εκατ. βαρελιών/ημέρα, 340,000 βαρέλια χαμηλότερα από το προηγούμενο επίπεδο.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v