Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 3,02% για το πετρέλαιο

Εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 3,02% στα 61,77 δολ./βαρέλι κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου, ενώ άνοδο 5,43% οριακά πάνω από τα 7 δολ. σημείωσε η τιμή του φυσικού αερίου. Κέρδη σημείωσε και η αγορά πολύτιμων μετάλλων, με ”πρωταγωνιστές” της κίνησης το παλλάδιο και το ασήμι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Το ξεκίνημα της νέας εβδομάδος βρίσκει τον Αμερικανικό δείκτη CRB, benchmark της αγοράς εμπορευμάτων, να αντιδρά ανοδικά κινούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε θετικό έδαφος.

Έπειτα από τις πιέσεις που δέχθηκε στο σύνολο σχεδόν της προηγούμενης εβδομάδος, οι οποίες τον οδήγησαν στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών, αντιδρά ανοδικά στις 323,03 μονάδες, δοκιμάζοντας έτσι την για πολλούς σημαντική αντίσταση του κ.μ.ο των 200 ημερών στις 322,01 μονάδες.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της προαναφερθείσας εξέλιξης, αποδίδεται στη σημαντικότατη άνοδο που κατέγραψε στο σύνολο του το μπλοκ ενέργειας.

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου πάνω στο αργό (Light Sweet), έκλεισε σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 3,02% στα 61,77 δολ./βαρέλι, διασπώντας έτσι ανοδικά το εύρος διαπραγμάτευσης των τελευταίων συνεδριάσεων, το οποίο ορίζονταν από τα άκρα των 60,00 και 61,00 δολ./βαρέλι, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η υψηλότερη τιμή για την ημέρα (61,90 δολ./βαρέλι) σημειώθηκε μόλις μερικά λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στο energy complex σημείωσαν τα συμβόλαια φυσικού αερίου, με την πρώτη σειρά (λήξεως Απριλίου) να ενισχύεται ποσοστιαία κατά 5,43% κλείνοντας οριακά πάνω από την βραχυπρόθεσμη των 7,00 δολ. στα 7,007 δολ./MMBtu.

Κέρδη σημείωσε και η αγορά πολύτιμων μετάλλων, με ”πρωταγωνιστές” της κίνησης το παλλάδιο και το ασήμι.

Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου για το παλλάδιο, ”αναρριχήθηκε” υψηλότερα των 300 δολ. κλείνοντας στα 300,90 δολ./ουγκιά, σημειώνοντας ημερήσια κέρδη 11,30 δολαρίων.

Από την άλλη, άνοδο της τάξης του 1,80% καταγράφει το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου για το ασήμι, στα 10,15 δολ./ουγκιά (22:30 ώρα Ελλάδος).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v