Οι ανησυχίες για τη ζήτηση πιέζουν το πετρέλαιο

Λίγο πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου nymex στην αγορά της Νέας Υόρκης, υποχωρώντας από το ιστορικό υψηλό επίπεδο όπου είχε διαμορφωθεί χθες, εν μέσω ανησυχιών ότι οι υψηλές τιμές του ”μαύρου χρυσού” θα πλήξουν την παγκόσμια ζήτηση.

Λίγο πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου nymex στην αγορά της Νέας Υόρκης, υποχωρώντας από το ιστορικό υψηλό επίπεδο όπου είχε διαμορφωθεί χθες, εν μέσω ανησυχιών ότι οι υψηλές τιμές θα πλήξουν την παγκόσμια ζήτηση για ”μαύρο χρυσό”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κίνα μείωσε τις εισαγωγές τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο εξαιτίας της αύξησης των τιμών, ενώ και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, στη χθεσινή της μηνιαία αναφορά, περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση του επόμενου έτους κατά το ένα πέμπτο.

Τα κινεζικά ενεργειακά εργοστάσια χρησιμοποιούν κάρβουνο αντί του πετρελαίου, καθώς το τελευταίο έχει γίνει πολύ ακριβό, τονίζουν οι αναλυτές, ενώ και τα διυλιστήρια μειώνουν τις εισαγωγές πετρελαίου.

Το nymex διαμορφώνεται στα 52,45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent κινείται στα 48,59 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v