Σε επίπεδα-ρεκόρ πετρέλαιο, χαλκός και αλουμίνιο

Στο ρεκόρ των 52,39 δολαρίων ανά βαρέλι αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας της μείωσης των αποθεμάτων ΗΠΑ, ενώ χαλκός και αλουμίνιο κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα 9 ετών, καθώς οι παραγωγοί δεν ”προλαβαίνουν” να αποκαταστήσουν τα αποθέματα.

Στο ρεκόρ των 52,39 δολαρίων ανά βαρέλι αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο απ’ όσο αναμενόταν εξαιτίας της κάθετης μείωσης της παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια στα 274 εκατομμύρια, λιγότερο από όσο περίμεναν οι αναλυτές. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Νοεμβρίου ενισχύεται 37 σεντς στα 52,39 δολ. ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τη διαπραγμάτευση του συμβολαίου το 1983.

Στις υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων, τα προθεσμιακά συμβόλαια του χαλκού και του αλουμινίου εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 9 ετών, καθώς οι παραγωγοί ”τραβάνε” συνέχεια αποθέματα των μετάλλων που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στις κατασκευές και τη μεταποίηση, εξαιτίας της διόγκωσης της διεθνούς ζήτησης και ειδικά της ζήτησης από την Κίνα.

Τα αποθέματα χαλκού στα Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και της Σανγκάης έχουν συρρικνωθεί κατά 80% τη φετινή χρονιά στους 164.724 μετρικούς τόνους, που αντιστοιχούν σε τέσσερις ημέρες της διεθνούς κατανάλωσης.

Το τρίμηνο συμβόλαιο του χαλκού στο London Metall Exchange κινείται στα 3.065 δολάρια ανά μετρικό τόνο. Η τιμή του αλουμινίου εκτινάχθηκε στα 1.874 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 1995.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v