Νέο ιστορικό ρεκόρ για το πετρέλαιο (upd)

Στα 50,56 δολ. το βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς αποδεικνύεται ότι η αποκατάσταση της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού καθυστερεί περισσότερο απ’ όσο προβλεπόταν.

Στα 50,56 δολ. το βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς αποδεικνύεται ότι η αποκατάσταση της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού καθυστερεί περισσότερο απ’ όσο προβλεπόταν και θα υπονομεύσει τη συγκέντρωση αποθεμάτων, ώστε να αντεπεξέλθουν οι ΗΠΑ στην αυξημένη χειμερινή ζήτηση.

Η αμερικανική παραγωγή βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 54 ετών την εβδομάδα ως τις 24 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρασμα του τυφώνα Ιβάν από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Κόλπου του Μεξικού.

Η εν λόγω περιοχή, που προσφέρει το ένα τέταρτο από τη συνολική παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, παρήγαγε χθες 28% λιγότερο πετρέλαιο από τον ημερήσιο μέσο όρο. Τα αμερικανικά αποθέματα κινούνται 2,8% χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι.

Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αργού πετρελαίου κερδίζει 67 σεντς και κινείται στα 50,58 δολάρια, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v