Πετρέλαιο: Σε ρεκόρ το Brent στο Λονδίνο

Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου διατηρούν ανοδικές τάσεις στην αγορά της Νέας Υόρκης και προσεγγίζουν πλέον επικίνδυνα τα 50 δολάρια. Σε ρεκόρ το Brent στο Λονδίνο.

Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου διατηρούν ανοδικές τάσεις και το Brent στο Λονδίνο κατέκτησε νέο επίπεδο ρεκόρ, στα 45,80 δολάρια, λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης οι τιμές προσεγγίζουν τα 50 δολάρια και αναλυτές εκτιμούν ότι ο ”μαύρος χρυσός” ενδέχεται να κατακτήσει το φράγμα των 50 δολαρίων ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στο Nymex το συμβόλαιο Νοεμβρίου κινείται στα 49,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, το συμβόλαιο έκλεισε στα 48,88 δολάρια ανά βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από το 1983 που άρχισε να διαπραγματεύεται το συμβόλαιο.

Το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ του συμβολαίου είχε σημειωθεί στις 20 Αυγούστου, στα 49,40 δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα το προϊόν εκτινάχθηκε 7,2%.

Τις ανοδικές τάσεις υποστηρίζουν οι ενδείξεις ότι τα αμερικανικά αποθέματα θα υποχωρήσουν περαιτέρω, καθώς καθυστερεί η αποκατάσταση της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού. Μέχρι την Παρασκευή, η παραγωγή που προσφέρει το ένα τέταρτο πετρελαίου των ΗΠΑ είχε μειωθεί κατά 10 εκατ. βαρέλια εξαιτίας του τυφώνα Ιβάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v