Yukos και Ιβάν ωθούν το πετρέλαιο προς τα 46 δολ.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο τυφώνας Ιβάν έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην αμερικανική παραγωγή, ενώ οι εξελίξεις στη Yukos συνεχίζουν να προβληματίζουν την αγορά.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά την εκτίναξη 3,9% της Παρασκευής, καθώς ο τυφώνας Ιβάν έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην αμερικανική παραγωγή, ενώ οι εξελίξεις στη Yukos συνεχίζουν να προβληματίζουν την αγορά.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου αργού πετρελαίου κερδίζει 30 σεντς στα 45,89 δολ. ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στο Nymex, ενώ το Brent στο Λονδίνο ενισχύεται επίσης 30 σεντς στα 42,75 δολάρια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, η αμερικανική παραγωγή μειώθηκε κατά τουλάχιστον 5,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδας, εξαιτίας του τυφώνα.

Ιδιαίτερη επίδραση στις συναλλαγές σήμερα έχουν και οι εξελίξεις στην Yukos, καθώς η απόφαση της μεγαλύτερης εταιρίας εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας να σταματήσει τις αποστολές προς την Κίνα, δίνει επιπλέον ώθηση στις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v