Προς τα 45 δολ. το πετρέλαιο στο Nymex

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται καθώς οι πετρελαϊκές βιομηχανίες στον Κόλπο του Μεξικού εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις και διακόπτουν την παραγωγή τους εξαιτίας του τυφώνα Ιβάν.

Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται καθώς οι πετρελαϊκές βιομηχανίες στον Κόλπο του Μεξικού εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις και διακόπτουν την παραγωγή τους εξαιτίας του τυφώνα Ιβάν, που έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη διαταραχή των τελευταίων δύο ετών στην παραγωγή της περιοχής.

Σύμφωνα με την κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Πρώτων Υλών, έχει διακοπεί η παραγωγή περίπου 1 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα, που αντιστοιχεί στο 5% της κατανάλωσης των ΗΠΑ.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν καθώς ο τυφώνας δεν επιτρέπει στα δεξαμενόπλοια να προσεγγίσουν τα λιμάνια του κόλπου, στα οποία καταλήγουν οι μισές από τις εισαγωγές των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη κερδίζει 40 σεντς στα 44,79 δολ. ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αυτή την εβδομάδα η τιμή έχει αυξηθεί κατά 4%.

Εκτός από τις εξελίξεις στην αμερικανική αγορά, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της συνόδου που πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη ο OPEC στη Βιέννη.

Τα μέλη του καρτέλ προβλέπεται να μελετήσουν το ενδεχόμενο αύξησης του στόχου παραγωγής κατά 3,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v