Ο τυφώνας Ιβάν ωθεί τις τιμές πετρελαίου

Ενισχύονται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ο τυφώνας Ιβάν προκαλεί προβλήματα στην άντληση, διύλιση και διανομή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Ενισχύονται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ο τυφώνας Ιβάν προκαλεί προβλήματα στην άντληση, διύλιση και διανομή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, όπου πραγματοποιείται το 50% της εισαγωγής και διύλισης καυσίμων στην αμερικανική αγορά.

Η Royal Dutch/Shell έχει απομακρύνει τους εργαζομένους από τις εγκαταστάσεις της στον Κόλπο και οι απώλειες παραγωγής της ανέρχονται στα 444.800 βαρέλια την ημέρα. Και οι BP και Exxon Mobil εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις τους αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη μείωσης της προσφοράς τους.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 24 σεντς στα 44,11 δολάρια ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, ενώ το Brent στο Λονδίνο κερδίζει 20 σεντς στα 41,26 δολ. ανά βαρέλι. Χθες στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο αυξήθηκε 1,06 δολάρια στα 43,87 δολάρια ανά βαρέλι.

Το ενδιαφέρον στις διεθνείς ενεργειακές αγορές επικεντρώνεται στην σύνοδο του OPEC που πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Βιέννη, χωρίς πάντως να αναμένονται μεταβολές στην στρατηγική παραγωγής και ποσοστώσεων του καρτέλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v