Η Yukos ”κόβει” παραδόσεις πετρελαίου στην Κίνα

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη συνάντηση των πρωθυπουργών Ρωσίας-Κίνας, η Yukos αναγγέλλει ότι σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου στα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Κίνας, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σιδηροδρομικά κόμιστρα.

Η Yukos ”κόβει” παραδόσεις πετρελαίου στην Κίνα
Η Yukos θα σταματήσει τις παραδόσεις πετρελαίου στα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Κίνας τον επόμενο μήνα, και θα μειώσει τις παραδόσεις προς την Ευρώπη, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα σιδηροδρομικά κόμιστρα μετά το πάγωμα των λογαριασμών που της επέβαλε η ρωσική κυβέρνηση.

Η μεγαλύτερη εταιρία εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας θα μειώσει τις παραδόσεις προς την China National Petroleum κατά 150.000 μετρικούς τόνους αυτό το μήνα από 400.000 μετρικούς τόνους που είχε συμφωνηθεί και δεν θα κάνει καθόλου παραδόσεις τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Yukos στη Κίνα.

Υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι αποστολές και προς τους πελάτες από την Ευρώπη που λαμβάνουν το προϊόν μέσω σιδηροδρόμων, δήλωσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι περικοπές είναι οι πρώτες που επιβάλλει η Yukos αφότου ξέσπασε η φορολογική διαμάχη της με την ρωσική κυβέρνηση.

Η απόφαση των περικοπών πραγματοποιείται τέσσερις μέρες πριν την επίσημη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ρωσίας και της Κίνας στη Μόσχα, όπου θα συζητηθεί η ρωσικής προσφορά πετρελαίου προς την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ως εκ τούτου ότι η απόφαση της Yukos είναι μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να χαλαρώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v