Πτώση πετρελαίου μετά την ανακωχή στη Νιγηρία

Υποχωρεί το πετρέλαιο κάτω από τα 50 δολάρια στη Νέα Υόρκη, καθώς η επίτευξη ανακωχής μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης της Νιγηρίας καθησύχασε τις ανησυχίες για προβλήματα στην παραγωγή της μεγαλύτερης εταιρίας εξαγωγών πετρελαίου της Αφρικής.

Υποχωρεί το πετρέλαιο κάτω από τα 50 δολάρια στη Νέα Υόρκη, καθώς η επίτευξη ανακωχής μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης της Νιγηρίας καθησύχασε τις ανησυχίες για προβλήματα στην παραγωγή της μεγαλύτερης χώρας εξαγωγής πετρελαίου της Αφρικής.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αργού πετρελαίου υποχωρεί 55 σεντς στα 49,57 δολάρια ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent στο Λονδίνο κινείται 65 σεντς χαμηλότερα, στα 45,97 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτές εκτιμούν ότι, μολονότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην διεθνή πετρελαϊκή αγορά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πτώσης των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, στο πλαίσιο της αποκατάστασης της παραγωγής στο Δέλτα του Νίγηρα.

Οι ανησυχίες για τις αφρικανικές εξαγωγές, η συνεχής ένταση όσον αφορά την παραγωγή του Ιράκ και της Ρωσίας αλλά και οι ζημιές που προκάλεσαν οι τυφώνες που έπληξαν τον Κόλπο του Μεξικού στην αμερικανική παραγωγή, οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου στο ρεκόρ των 50,47 δολαρίων ανά βαρέλι στις 28 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v