Εσπασε το φράγμα των 50 δολ. το πετρέλαιο

Πάνω από τα 50 δολάρια αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς αντάρτες απειλούν με επίθεση στις πετρελαιοπηγές στο Δέλτα του Νίγηρα.

Πάνω από τα 50 δολάρια αναρριχήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς επαπειλείται επίθεση ανταρτών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας, της μεγαλύτερης παραγωγού της Αφρικής, σε μια περίοδο που τα αμερικανικά αποθέματα κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν τριών δεκαετιών.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου στο Nymex κέρδισε 83 σεντς ή 1,7% στα 50,47 δολ. ανά βαρέλι. Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν αυξηθεί 15,7% σε εννέα συνεχόμενες συνεδριάσεις ανόδου.

Στη Νιγηρία αντάρτες απειλούν με επίθεση στις πηγές στο Δέλτα του Νίγηρα και η Royal Dutch/Shell έχει εκκενώσει δύο εγκαταστάσεις με 235 εργαζόμενους.

Παράλληλα, η παραγωγή του Κόλπου του Μεξικού στις ΗΠΑ έχει διαταραχτεί εξαιτίας του τυφώνα Ιβάν, επιτείνοντας τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές.

Οι τιμές του αργού στη Νέα Υόρκη έχουν αυξηθεί 77% στην τελευταία χρονιά, καθώς η ανάπτυξη της Κίνας και της Ινδίας κυρίως πυροδοτεί αύξηση της ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v