Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,7% για το πετρέλαιο στα $99,65

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων για μια ακόμα συνεδρίαση, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα επιδόθηκαν σε αναζήτηση κατεύθυνσης πραγματοποιώντας εκτεταμένες διακυμάνσεις.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων
για μια ακόμα συνεδρίαση, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα επιδόθηκαν σε αναζήτηση κατεύθυνσης πραγματοποιώντας εκτεταμένες διακυμάνσεις.

Στο ενεργειακό μλοκ συγκεκριμένα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 99,65$/βαρέλι κερδίζοντας εν τέλει 0,7%, ενώ νωρίς το απόγευμα βρέθηκε εν μέσω ρευστοποιήσεων να χάνει μέχρι και 1,9%.

Στα προϊόντα, η βενζίνη (Συμβόλαιο Ιουνίου) κλείνοντας στα 307,44cents/γαλόνι, ενισχύθηκε οριακά κατά 0,35% μετά την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή των 303,5cents/γαλόνι(-1%).

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Ιουνίου) κλείνοντας στα 294,22cents/γαλόνι κέρδισε 1% ακολουθώντας κάθε στιγμή την πορεία των παραπάνω προϊόντων.

Στην αγορά μετάλλων η εικόνα παρέμεινε νευρική, καθώς τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι μετά την αρχική ενίσχυση υποχρεώθηκαν σε σημαντική υποχώρηση, για ανακτήσουν εν τέλει μεγάλο μέρος της υποχώρησης.

Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 1493,6$/ουγκιά, με υποχώρηση κατά 0,9%, ενώ στα χαμηλά της συνεδρίασης-1482$/ουγκιά- προσέγγισε σημαντικά επίπεδα στήριξης.

Το ασήμι περισσότερο νευρικό, έκλεισε στα 35,013$/ουγκιά (συμβόλαιο Ιουλίου), εναλλάσσοντας αρκετές φορές πρόσημο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
 
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο παρέμενε ιδιαίτερα νευρικό, υποχωρώντας αρχικά χαμηλότερα από το 1,43, για να αντιστρέψει την εικόνα στην συνέχεια και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του μέχρι το 1,4050 έναντι του ευρώ, επιβαρύνοντας έτσι την πορεία των παραπάνω προϊόντων.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v