Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στα εμπορεύματα μετά το sell off

Ανακάμπτουν οι τιμές των εμπορευμάτων μετά την βουτιά της προηγούμενης εβδομάδας. Πάνω από τα 110 δολ. το Brent, άνοδος 2,8% για το ασήμι και 1,1% για τον χαλκό. Ανοδικά και οι τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων

Η ανάκαμψη στις τιμές των εμπορευμάτων μετά την κάθετη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης. Τόσο η τιμή του πετρελαίου, όσο και των μετάλλων κινούνται έντονα ανοδικά καλύπτοντας μέρος από το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent βρίσκεται πάνω από τα 110 δολ. ανά βαρέλι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κατρακύλησε κατά 16 δολ.. Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου ενισχύεται κατά 1,8% στα 98,96 δολ. ανά βαρέλι, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κατά 15%.

Στην αλλαγή του κλίματος συνέβαλαν οι προβλέψεις των Goldman Sachs και JP Morgan περί νέας ανοδικής πορείας στις τιμές του μαύρου χρυσού λόγω της πίεσης που καταγράφεται στην προσφορά.

Ως προς τις τιμές των μετάλλων, το ασήμι ενισχύεται κατά 2,8% στα 36,275 δολ ανά ουγκιά., ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποχωρήσει κατά 27%. Η τιμή του χαλκού ενισχύεται κατά 1,1%, του νικελίου κατά 1,4% και του ψευδάργυρου κατά 1,5%

Στα αγροτικά εμπορεύματα. η τιμή του σιταριού επίσης καταγράφει άνοδο της τάξεως του 2,1% και του καλαμποκιού κατά 1,2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v