Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 1,6% για αργό στα $109,24

Ρευστοποιήσεων συνέχεια κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης για τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (μέταλλα, ενέργεια).

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB


Ρευστοποιήσεων συνέχεια κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης για τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (μέταλλα, ενέργεια), με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να υφίσταται μεσούσης της συνεδρίασης στα αμερικανικά χρηματιστήρια μαζικές ρευστοποιήσεις long θέσεων, υπό το βάρος της φημολογούμενης μείωσης θέσεων από κορυφαίο επενδυτικό fund που είχε θέση αγοράς στα εν λόγω πολύτιμα μέταλλα.

Η εικόνα ήταν δραματική ειδικά στο ασήμι –για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιουλίου να υποχωρούν χαμηλότερα από το ψυχολογικό φράγμα των $40 ανά ουγκιά, καταγράφοντας χαμηλό στα $38.95 /oz, για να τερματίσουν τελικά το floor trading στο Comex στα $39.388 με πτώση σχεδόν 8%.

Την ίδια ώρα, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεινε στα 1515.3 $/ουγκιά, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες 1.6%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα $1543.5 και 1505.5.

Στο petroleum complex, εξάλλου, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) με άνοιγμα στα 110.68 $/βαρέλι, απέτυχε να ανακτήσει τα $111, για να υποχρεωθεί στη συνέχεια το απόγευμα σε σημαντικές απώλειες μέχρι τα $108.48 -μετά την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων και ταυτόχρονα με το sell off στα μέταλλα- και να διαμορφωθεί τελικά στο κλείσιμο στα 109.24 $/βαρέλι, μειωμένο κατά 1.6%.

Παρόμοια ήταν σε γενικές γραμμές η πορεία και στα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) να υποχωρεί και να κλείνει στα 314.40 cents/γαλόνι (-1.5%) και τη βενζίνη (συμβόλαιο Ιουνίου) να διαμορφώνεται στα 332.4 cents/γαλόνι με πολύ μικρές απώλειες καθώς ανέκαμψε στο τέλος.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE), τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3.4 εκ. βαρέλια, ενώ μείωση παρουσίασαν τα αποθέματα στα products (-1.4 εκ για τα διυλισμένα και -1.05 εκ της βενζίνης).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v