Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2,5% για το πετρέλαιο στα $97,29

Ακραίων διακυμάνσεων συνέχεια κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (μέταλλα, ενέργεια).

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Ακραίων διακυμάνσεων συνέχεια κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (μέταλλα, ενέργεια), αρχής γενομένης από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η εικόνα στο ταμπλό αποτύπωνε πωλήσεις πανικού στα συμβόλαια του πετρελαίου σε Αμερική και Λονδίνο και σε αυτά των πολύτιμων μετάλλων νωρίς το πρωί, ωστόσο οι πιέσεις αμβλύνθηκαν προς το άνοιγμα του floor στις ΗΠΑ και μάλιστα οι αγοραστές επανήλθαν με γρήγορο short covering γυρίζοντας σε θετικό έδαφος τα προϊόντα, για να υποχωρήσουν αυτά εν συνεχεία χαμηλότερα και να αφήσουν ανάμεικτα συναισθήματα στους traders του petroleum complex και των μετάλλων.

Η τελική εικόνα ήταν για μία ακόμη συνεδρίαση άσχημη για τον άργυρο, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιουλίου να υποχωρούν μέχρι τα $33.035 ανά ουγκιά, για να τερματίσουν τελικά το floor trading στο Comex στα $35.415 με πτώση πλέον του 2%. Την ίδια ώρα, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) κατάφερνε να κλείσει στο «συν», στα 1491.6 $/ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη 0.7%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα $1471.1 και 1497.2.

Στο petroleum complex, εξάλλου, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) υποχώρησε μέχρι τα $94.63 το βαρέλι, για να ανακτήσει τα $100 εν συνεχεία και να διαμορφωθεί τελικά στο κλείσιμο με επιθετικές ρευστοποιήσεις και πάλι, στα 97.29 $/βαρέλι, μειωμένο κατά 2.5%.
 
Στα products η εικόνα ήταν μεικτή, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) να υποχωρεί και να κλείνει στα 284.90 cents/γαλόνι (-1.3%) και τη βενζίνη (συμβόλαιο Ιουνίου) να διαμορφώνεται στα 309.6 cents/γαλόνι με οριακή μεταβολή σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v