Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 100 δολ. το πετρέλαιο με πτώση 5,3%

Ακραίων διακυμάνσεων επιστροφή κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (μέταλλα, ενέργεια), με τις πιέσεις να εντείνονται μεσούντος του floor trading.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Ακραίων διακυμάνσεων επιστροφή κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (μέταλλα, ενέργεια), με τις πιέσεις να εντείνονται μεσούντος του floor trading στα αμερικανικά χρηματιστήρια και την εικόνα στο ταμπλό να θυμίζει τις πωλήσεις πανικού της προηγούμενης εβδομάδος.

Ξεκινώντας από το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η τελική εικόνα ήταν ιδιαίτερα αρνητική στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου, με τη σειρά του Ιουλίου να υποχωρεί μέχρι τα $35.10 ανά ουγκιά και να τερματίζει το floor trading στο Comex στα $35.42 με πτώση σχεδόν 8% και υψηλό ημέρας στα $39.47(!), ενώ την ίδια ώρα ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) διαμορφωνόταν στα $1501 ανά ουγκιά, καταγράφοντας απώλειες 1%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα $1526.8 και 1495.4.

Στο petroleum complex, εξάλλου, sell off έλαβε χώρα στα συμβόλαια της βενζίνης που έφθασαν στο κατώτερο όριο διαπραγμάτευσης (limit down) μετά και τα στοιχεία για τα αποθέματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου να υποχωρούν μέχρι τα $3.0771 το γαλόνι και να κλείνουν στα 312 cents/γαλόνι (-7.7%).
 
Το light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) υποχώρησε μέχρι τα $97.50 το βαρέλι, για να διαμορφωθεί τελικά στο κλείσιμο στα 98.40 $/βαρέλι, μειωμένο κατά 5.3%, ενώ ηπιότερη ήταν συγκριτικά η πτώση για το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) που έκλεισε στα 290.50 cents/γαλόνι, με ημερήσια πτώση της τάξεως του 3.2%.

Σύμφωνα με το US DoE, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3.8 εκ. βαρέλια (με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για +1.5 εκ), τα αποθέματα των distillate products παρουσίασαν μείωση κατά 843 χιλιάδες βαρέλια και αυτά της βενζίνης αυξήθηκαν -κόντρα στις εκτιμήσεις για μείωση- κατά 1.3 εκ βαρέλια.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v