Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 5,6% για το πετρέλαιο στα $102,62

Θετικό ήταν το πρόσημο της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδος σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, αμβλύνοντας έτσι τις αρνητικές εντυπώσεις από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Θετικό ήταν το πρόσημο της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδος σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (μέταλλα, ενέργεια), αμβλύνοντας έτσι τις αρνητικές εντυπώσεις από το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής όταν και τα συμβόλαια είχαν κλείσει σε επίπεδο εκκαθάρισης (settlement price) αρκετά χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά τους υψηλά.

Ειδικότερα, στο petroleum complex, τα futures στο light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) αναρριχήθηκαν μέχρι τα $103.40 το βαρέλι, για να διαμορφωθούν τελικά στο κλείσιμο του floor trading στα 102.62 $/βαρέλι, ενισχυμένα κατά 5.6%.

Στα products η εικόνα ήταν ανάλογη, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) να ανακάμπτει και να κλείνει στα 296.3 cents/γαλόνι (+4.1%) και τη βενζίνη (συμβόλαιο Ιουνίου) να διαμορφώνεται στα 328.2 cents/γαλόνι, υπέρ-αποδίδοντας με κέρδη της τάξεως του 6.2%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η τελική εικόνα ήταν ιδιαίτερα θετική για το ασήμι μετά τη βίαια διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδος, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιουλίου να ανακάμπτουν μέχρι τα $37.975 ανά ουγκιά, για να τερματίσουν τελικά το floor trading στο Comex στα $37.14 με κέρδη πλησίον του 6%.

Την ίδια ώρα, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεινε στα 1503.2 $/ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη 0.8%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα $1489 και 1512.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v