Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,7% για το πετρέλαιο στα $98,97

Δραματικές ανατροπές επεφύλαξε η συνεδρίαση της Πέμπτης για τις αγορές εμπορευμάτων καθώς οι αρχικές ρευστοποιήσεις αναχαιτίστηκαν και έδωσαν τη θέση τους σε τοποθετήσεις.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Δραματικές ανατροπές επεφύλαξε η συνεδρίαση της Πέμπτης για τις αγορές εμπορευμάτων καθώς οι αρχικές ρευστοποιήσεις αναχαιτίστηκαν και έδωσαν τη θέση τους σε τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουνίου) έκλεισε στα 98,97$/βαρέλι με κέρδη 0,7%, ενώ νωρίτερα η τιμή είχε υποχωρήσει μέχρι και τα 95,25$/ουγκιά.

Στα προϊόντα η εικόνα ήταν ανάλογη, με το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Ιουνίου) στα 291,37cents/γαλόνι κερδίζοντας τελικά 0,50%, μετά από απώλειες μέχρι και 1,7%.

Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Ιουνίου) με κλείσιμο στα 306,39cents/γαλόνι αρκέστηκε απλά να περιορίσει τις απώλειες του στο 1,9% από -3,2%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η νευρικότητα ήταν εντονότερη, με τον χρυσό (Συμβόλαιο Ιουνίου) να κλείνει στα 1506,8$/ουγκιά με κέρδη 0,3%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί μέχρι και στα 1477$/ουγκιά, όπου εκδηλώθηκε ωστόσο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Την προσοχή όλων ωστόσο κέρδισε και πάλι ο άργυρος, ο οποίος μετά την προσέγγιση σημαντικών τεχνικών επιπέδων στα 32,3$/ουγκιά όπου υποχωρούσε κατά 9%!!, ανέκτησε τις δυνάμεις του και αντέστρεψε πλήρως την εικόνα του φτάνοντας μέχρι και τα 35,5$/ουγκιά.

Το κλείσιμο ωστόσο για το συμβόλαιο Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 34,8$/ουγκιά, -2,5%. Ο χαλκός (συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στα 397,05$/λίβρα κερδίζοντας 1,4%, μετά το χαμηλό στα 385,35$/λίβρα.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία των παραπάνω προϊόντων διαδραμάτισε η πορεία του δολαρίου, το οποίο κερδίζοντας έδαφος μέχρι το 1,4115 (Συμβόλαιο Ιουνίου) έναντι του ευρώ επιβάρυνε την πορεία τους, ενώ στην συνέχεια διολίσθησε εκ νεόυ προς το 1,42 υποβοηθώντας την αντίδρασή τους.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v