Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το sell off στα εμπορεύματα

Έντονες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις τιμές των εμπορευμάτων με την τιμή του πετρελαίου Brent να υποχωρεί κατά 2 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ασήμι καταγράφει κάθετη πτώση 3,2%.

Έντονες πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις τιμές των εμπορευμάτων με την τιμή του πετρελαίου Brent να υποχωρεί κατά 2 δολάρια το βαρέλι, ενώ το ασήμι καταγράφει κάθετη πτώση 3,2%. Τα χθεσινά στοιχεία που δίνουν την εικόνα επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, αλλά και η έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας είναι οι βασικοί παράγοντες για την σημαντική υποχώρηση που καταγράφεται στις τιμές των εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent διαμορφώνεται στα 110,57 δολ., ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 2,16% στα 96,08 δολ. ανά βαρέλι. Η τιμή του χαλκού βρίσκεται σε χαμηλό μήνα. Η τιμή του χρυσού παράλληλα υποχωρεί κατά 0,6% στα 1491 δολ. ανά ουγκιά, ενώ ο χαλκός υποχωρέι κατά 1,8% στα 8.540 δολ.

Μία ημέρα νωρίτερα, το Πεκίνο κοινοποίησε απροσδόκητη επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής που ερμηνεύεται ως σαφής ένδειξη επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Παράλληλα, η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας, στην μηνιαία της έκθεση αναφέρει πως η διεθνής ζήτηση για πετρέλαιο έμεινε αμετάβλητη τον Μάρτιο. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που δεν καταγράφεται αύξηση στην διεθνή ζήτηση για μαύρο χρυσό. Οι αναλυτές της ΙΕΑ επισημαίνουν ότι οι υψηλές τιμές πετρελαίου έχουν αρχίσει να ψαλιδίζουν την ζήτηση, ειδικότερα στην Βόρειο Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v