Οριακά κάτω από τα 36 δολ. το πετρέλαιο brent

Υπό την πίεση της απόφασης του OPEC να προσφέρει επιπλέον πετρέλαιο για να εκτονωθούν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές του ”μαύρου χρυσού”, αλλά και –κυρίως- της ανακοίνωσης σημαντικής βελτίωσης στα αμερικανικά αποθέματα, το brent στο Λονδίνο υποχωρεί οριακά κάτω από τα 36 δολάρια.

Υπό την πίεση της απόφασης του OPEC να προσφέρει επιπλέον πετρέλαιο για να εκτονωθούν οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές του ”μαύρου χρυσού”, αλλά και –κυρίως- της ανακοίνωσης σημαντικής βελτίωσης στα αμερικανικά αποθέματα, το brent στο Λονδίνο υποχωρεί περαιτέρω, αν και παραμένει ανησυχητικά κοντά στα 40 δολάρια στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Ο OPEC αποφάσισε να αυξήσει το πλαφόν προσφοράς στα 25,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιουλίου προσφέροντας κάποια ανακούφιση στην αγορά, αν και η πλειονότητα των παρατηρητών θεωρεί ότι το καρτέλ δύσκολα θα κατορθώσει να πιέσει αισθητά χαμηλότερα τις τιμές του προϊόντος.

Η χθεσινή πτώση τιμών αποδόθηκε περισσότερο στα αμερικανικά στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ κινούνται αυτή την περίοδο στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν δύο ετών.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του brent κινείται στο Λονδίνο με απώλειες 50 σεντς ή 1,4%, στα 35,9 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v