Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,2% για το πετρέλαιο στα $72.49

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η συνεχιζόμενη υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου συνεχίζει να καθιστά ελκυστικά τα -τιμολογούμενα στο πράσινο νόμισμα- commodities, ενώ στο γενικότερο θετικό κλίμα συνέδραμε και το ράλι των χρηματιστηριακών δεικτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τα ανακοινωθέντα στοιχεία για τα ενεργειακά αποθέματα.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Οκτ.΄09 για το Light crude oil τερμάτισε το floor session με κέρδη της τάξεως του 2.2%, στα $72.49 το βαρέλι, ενώ στα προϊόντα, η σειρά Οκτ.’09 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) κατέγραψε κέρδη 3.1%, κλείνοντας στα $184.5 cents/γαλόνι και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $182.1 cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά 2.3%.

Να σημειωθεί η μεγαλύτερη της αναμενόμενης υποχώρηση των αποθεμάτων αργού, κατά 4.7 εκατομμύρια βαρέλια, που ανακοινώθηκε από το DoE και η αύξηση των αποθεμάτων των προϊόντων διύλισης με την παραγωγική δυναμικότητα να μειώνεται κατά 0.26%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η σειρά Δεκ.’09 για το χρυσό κατέγραψε νέο υψηλό έτους στα $1023.3 ανά ουγκιά και τερμάτισε το floor session στο Comex στα $1020.2 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 1.4%, ενώ ακόμη πιο επιθετικό ήταν το ασήμι, με τη σειρά Δεκ.’09 να κλείνει την ίδια ώρα στα $17.43 /ουγκιά, ενισχυμένη κατά 2.6%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v