Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1% για το πετρέλαιο στα $71,94

Έντονη νευρικότητα επικράτησε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την σημερινή συνεδρίαση, καθώς στο ενεργειακό μπλοκ επικράτησαν αντικρουόμενες τάσεις λόγω της σημαντικής μείωσης αποθεμάτων ακατέργαστου πετρελαίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Έντονη νευρικότητα επικράτησε στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την σημερινή συνεδρίαση, καθώς στο ενεργειακό μπλοκ επικράτησαν αντικρουόμενες τάσεις λόγω της σημαντικής μείωσης αποθεμάτων ακατέργαστου πετρελαίου αλλά από την άλλη μεριά τα αποθέματα των προϊόντων πετρελαίου αυξήθηκαν αισθητά με παράλληλη σημαντική μείωση της ζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Οκτ.΄09 για το Light crude oil αποκόμισε κέρδη της τάξης του +1% κλείνοντας στα $71,94/βαρέλι, έπειτα από την μείωση των αποθεμάτων κατά -5,9εκατ. βαρέλια, ενώ η σειρά Οκτ.’09 για την RBOB Gasoline πιέσθηκε αισθητά λόγω της αύξησης των αποθεμάτων κατά +2εκατ. βαρέλια, κλείνοντας στα $180,36cents/γαλόνι, χάνοντας -1,5% σε ημερήσιο επίπεδο, καταγράφοντας χαμηλό στα $177,91cents/γαλόνι.

Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να μην αναφερθούμε στην εντυπωσιακή του φυσικού αερίου έπειτα από εβδομάδες διαδοχικών απωλειών. Για την ακρίβεια, η σειρά Οκτ.’09 για το φυσικό αέριο έκλεισε την ημέρα με κέρδη της τάξης του +15,20%, στα $3,25/MmBtu, με υψηλό ημέρας στα $3,32/MmBtu.

Στο μπλοκ των μετάλλων η αγορά συνέχισε την πτωτική πορεία που είχε ξεκινήσει χθές, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των αποθεμάτων στο LME βάρυνε περισσότερο από την περαιτέρω εξασθένηση του Αμερικανικού νομίσματος.

Ο χαλκός (Συμβόλαιο Δεκ.’09) έκλεισε με απώλειες -1,75% στα $287,65/λίμπρα, με χαμηλό ημέρας στα $283,25/λίμπρα.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η σειρά Δεκ.’09 για τον χρυσό έκλεισε στα $996,80/ουγκιά, οριακά αρνητική, καταφέρνοντας να ανακάμψει από το χαμηλό ημέρας των $893,2/ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v