Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,32% για το πετρέλαιο στα $71,33

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ τα μέταλλα πιέσθηκαν παρά την εξασθένηση του δολαρίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ τα μέταλλα πιέσθηκαν παρά την εξασθένηση του δολαρίου.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητη την παραγωγή, δηλώνοντας ότι είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα τιμή, ενώ ο Λευκός Οίκος αύξησε οριακά την πρόβλεψη για την μέση τιμή του Light Crude Oil κατά το 2009 και μείωσε άλλη μια φορά την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Οκτ.΄09 για το Light crude oil έκλεισε με περιορισμένα κέρδη +0,32% στα $71,33/βαρέλι, αδυνατώντας να διασπάσει την περιοχή των $72,50/βαρέλι, ενώ η σειρά Οκτ.’09 για την RBOB Gasoline κατέγραψε οριακές απώλειες, κλείνοντας στα $182,80cents/γαλόνι, χάνοντας το σύνολο των ημερήσιων κερδών, πιέζοντας την εν λόγω σειρά από τα $185,67cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν νευρική, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των αποθεμάτων στο LME μαζί με την πιστωτική ασφυξία που βιώνει ο Αμερικάνος καταναλωτής ώθησε κάποιους συμμετέχοντες να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.
 
Ο χαλκός (Συμβόλαιο Δεκ.’09) έκλεισε με απώλειες -1,12% στα $292,40/λίμπρα, με χαμηλό ημέρας στα $290,10/λίμπρα.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η σειρά Δεκ.’09 για τον χρυσό έκλεισε στα $997,10/ουγκιά, μόλις -0,20% χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο, καταγράφοντας εύρος διακύμανσης $15/ουγκιά ($1005 - $990,3).

Την ίδια ώρα, η σειρά Δεκ.’09 για το ασήμι έκλεισε στα $16,47/ουγκιά με μικρές απώλειες της τάξης του -0,32%, διαπραγματευόμενη σε εύρος μισού δολαρίου.
 
e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v