Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,65% για το πετρέλαιο στα $68,85

Πτωτικές τάσεις επεκράτησαν στις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων  κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τους traders του πετρελαίου να αναζητούν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Πτωτικές τάσεις επεκράτησαν στις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα) κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τους traders του πετρελαίου να αναζητούν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα μετά το βίαιο profit taking της Παρασκευής και αυτούς των πολύτιμων μετάλλων να παρακολουθούν την πλάγιο-καθοδική κίνηση του διδύμου χρυσού-αργύρου σε μία γενικά ήρεμη από πλευράς διακυμάνσεων συνεδρίαση.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Οκτ.΄09 για το Light crude oil έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,65% στα $68.85 το βαρέλι, ενώ στα προϊόντα, η σειρά Οκτ.’09 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) κατέγραψε απώλειες 0.85%, κλείνοντας στα $174.5 cents/γαλόνι και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης διαφοροποιήθηκε θετικά και διαμορφώθηκε στα $174.2 cents/γαλόνι, ενισχυμένη κατά 0.66%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η σειρά Δεκ.’09 για το χρυσό κατέγραψε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $994.4 ανά ουγκιά και τερμάτισε το floor session στο Comex στα $1001.1 ανά ουγκιά, με ήπιες απώλειες της τάξεως του περίπου 0.5%.

Την ίδια ώρα, η σειρά Δεκ.’09 για το ασήμι έκλεισε στα $16.62 /ουγκιά, με ίσες ποσοστιαίες απώλειες με το κίτρινο μέταλλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v