Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 3,7% για το πετρέλαιο στα $69,27

Μεικτές τάσεις επεκράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος, με τους traders να προβαίνουν σε βίαια αποκομιδή κερδών από το απόγευμα και μετά στο petroleum complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Μεικτές τάσεις επεκράτησαν στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος, με τους traders να προβαίνουν σε βίαια αποκομιδή κερδών από το απόγευμα και μετά στο petroleum complex και από την άλλη πλευρά, τα πολύτιμα μέταλλα να συνεχίζουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Οκτ.΄09 για το Light crude oil έκλεισε με σοβαρές απώλειες της τάξεως του 3,7% στα $69.27 το βαρέλι, αδυνατώντας να διασπάσει την περιοχή αντίστασης των $72.50 / $73, ενώ και στα προϊόντα, η σειρά Οκτ.’09 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) κατέγραψε απώλειες 2.35%, κλείνοντας στα $176.10 cents/γαλόνι και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $172.9 cents/γαλόνι, μειωμένη κατά 3.3%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η σειρά Δεκ.’09 για το χρυσό κατέγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $1013.7 ανά ουγκιά και τερμάτισε το floor session στο Comex στα $1006.4 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του περίπου 1%.

Την ίδια ώρα, η σειρά Δεκ.’09 για το ασήμι έκλεισε στα $16.70 /ουγκιά με κέρδη 0.4%, έχοντας νωρίτερα «χτυπήσει» και τα $17 (!).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v