Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρά υποχώρηση τιμής στο πετρέλαιο

Τάσεις σταθεροποίησης παρατηρούνται το πρωί της Πέμπτης στη διεθνή αγορά μαύρου χρυσού με τις τιμές του αργού αλλά και του brend να επανέρχονται σε φυσιολογικότερα –για την εποχή- επίπεδα, ύστερα από τη χθεσινή εκτόξευση σε ”υψηλό” εξαμήνου.

Σταθεροποιητικά κινείται το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά πετρελαίου, με τις τιμές του αργού και του brend να κυμαίνονται σε φυσιολογικά –για την εποχή- επίπεδα, ύστερα από τη χθεσινή εκτόξευση σε ”υψηλό” εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX βρίσκεται πέριξ των 23,75 δολαρίων ανά βαρέλι σημειώνοντας υποχώρηση της τάξεως του 0,41%, ενώ πτωτικά κατά 0,32% διαπραγματεύονται και οι τιμές του brend στο Λονδίνο, γύρω στα 23,76 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 1/5 από τις 25 Φεβρουαρίου, όταν πρωτακούστηκαν φήμες για πολεμικές επιθέσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράκ. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι φήμες αυτές τελικώς, αποδείχθηκαν ”κερδοσκοπικά σχέδια”, ενώ εκτιμούν ότι οι τιμές θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα ενόψει και της συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, την Παρασκευή.

Στην αγορά μετάλλων, τώρα, ο χρυσός ακολουθεί το πρωί της Πέμπτης πτωτικές τάσεις –ύστερα από τις διαψεύσεις για πολεμικές συρράξεις- υποχωρώντας κατά 0,20%, με την τιμή του να κυμαίνεται γύρω στα 293,35 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v