Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν ανοδικά πετρέλαιο – χρυσός

Με τάσεις ανόδου κινούνται για ακόμη μια ημέρα οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού αλλά και του χρυσού, για διαφορετικό –αυτή τη φορά- λόγο, καθώς η τιμή του πετρελαίου φαίνεται να επηρεάζεται από τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται για ακόμη μια ημέρα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου και χρυσού, για διαφορετικό –αυτή τη φορά- λόγο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από την είδηση για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και λιγότερο από το ”πολεμικό” κλίμα των ημερών.

Το πετρέλαιο NYMEX βρέθηκε στο επίκεντρο παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 0,29% με την τιμή του να διαπραγματεύεται στα 24,49 δολάρια, ενώ το brend στην αγορά του Λονδίνου ακολουθεί αναλόγως ανοδική πορεία κατά 0,31% και βρίσκεται στα 24,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η σημερινή πορεία του πετρελαίου επηρεάζεται περισσότερο από την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, χθες το βράδυ, ότι τα αμερικανικά αποθέματα σε αργό πετρέλαιο μειώθηκαν κατά 123,500 βαρέλια –περισσότερο από όσο αναμενόταν- σε διάστημα μίας εβδομάδας, παρά από το γενικότερο ”πολεμικό” κλίμα των τελευταίων ημερών.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει να επωφελείται της διεθνούς αβεβαιότητας και της αστάθειας των διεθνών χρηματιστηρίων και κινείται και σήμερα στο +0,30% με την τιμή του στα 294,05 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v