Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Σημάδια εξισορρόπησης εμφανίζει η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, όσο απομακρύνεται ο κίνδυνος συρράξεων. Στο μεταξύ αύξηση καταγράφει η τιμή του χρυσού.

Σημάδια εξισορρόπησης εμφανίζει η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, όσο απομακρύνεται ο κίνδυνος συρράξεων.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 24,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 23,82 δολάρια το βαρέλι. Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η απουσία φημών για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, καθώς και η δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΙΕΑ, τα οποία κάνουν λόγο για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής τον Φεβρουάριο κατά 320.000 βαρέλια ημερησίως, οδηγούν την αγορά σε ”σταθερότερα μονοπάτια”.

Στο μεταξύ οι έντονες διακυμάνσεις των διεθνών χρηματιστηρίων, καθώς και το γενικότερο κλίμα αστάθειας, οδηγούν την τιμή του χρυσού σε υψηλότερα επίπεδα. Ειδικότερα η τιμή του χρυσού ενισχύεται και σήμερα κατά 1,90% και διαμορφώνεται στα 292,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v