Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η άνοδος του πετρελαίου

Ανοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, επηρεαζόμενες από την μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων. Η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 24,16 δολάρια το βαρέλι. Ελαφρά πτώση σημειώνει η τιμή του χρυσού.

Ανοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, επηρεαζόμενες από την μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,05% και διαμορφώνεται στα 24,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent στην αγορά του Λονδίνου σημειώνει άνοδο 0,11% και διαμορφώνεται στα 24,16 δολάρια το βαρέλι.

Στο μεταξύ σε μία βδομάδα η Ρωσία θα αποφασίσει κατά πόσο θα παρατείνει και στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου τις περικοπές στις εξαγωγές ρωσικού αργού. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Βίκτορ Χριστένκο, η απόφαση θα ληφθεί σε συνάντηση του Ρώσου πρωθυπουργού και των επικεφαλής των ρωσικών πετρελαϊκών εταιριών η οποία θα λάβει χώρα σε διάστημα μιας περίπου βδομάδας”.

Αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ έχουν μεταβεί στη Μόσχα προκειμένου να πείσουν τη Ρωσία να συνδράμει την προσπάθεια του ΟΠΕΚ και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ συναντώνται την Παρασκευή στην έδρα του οργανισμού στη Βιέννη, όπου αναμένεται να αποφασίσουν την παράταση των περικοπών της παραγωγής τους μέχρι τον Ιούνιο του 2002.

Η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται σήμερα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, μετά τη συνεχή άνοδο των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του διαμορφώνεται στα 293,35 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v