Κοντά στο υψηλό δύο ετών το πετρέλαιο

Κοντά στο υψηλό δύο ετών διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου, καθώς συνεχίζεται η ένταση σχετικά με το Ιράκ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη την αποστολή τελεσιγράφου στο Ιράκ για την άμεση παράδοση των όποιων όπλων.

Στο υψηλό δύο ετών παραμένουν οι πετρελαϊκές τιμές, καθώς συνεχίζεται η ένταση σχετικά με τον επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ.

Η Ρωσία εμφανίζεται πλέον να δηλώνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερο ψήφισμα του ΟΗΕ αναφορικά με το Ιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτού υπουργού Εξωτερικών, Γιούρι Φεντότοφ που επικαλείται το πρακτορείο Interfax.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, χθες σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ για την αναγκαίοτητα χρήσης βίας στο Ιράκ, συνεχώς αυξάνεται μεταξύ των Συμμάχων.

Χαρακτηριστικό είναι πως η απειλή του πολεμου, τη στιγμή που τα πετρελαϊκά αποθέματα υποχωρούν από τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, έχει στείλει τις τιμές του μαύρου χρυσού σε άνοδο κατά 33%.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα 34,48 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το brent κυμαίνεται στα 31,82 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός διαμορφώνεται στα 371,63 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v