Σε υψηλό 6,5 ετών ο χρυσός!

Σε υψηλά 6,5 ετών περίπου διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού, με τους Ιάπωνες επενδυτές να τοποθετούνται μαζικά στο πολύτιμο μέταλλο, ύστερα από τη δήλωση Κοιζούμι, με την οποία εξέφραζε την ελπίδα να μειωθούν περαιτέρω τα επιτόκια από την τράπεζα της Ιαπωνίας. Ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε υψηλά 6,5 ετών περίπου διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού, με τους Ιάπωνες επενδυτές να τοποθετούνται μαζικά στο πολύτιμο μέταλλο, ύστερα από τη δήλωση του Γ. Κοιζούμι, με την οποία εξέφραζε την ελπίδα να μειωθούν περαιτέρω τα επιτόκια από την τράπεζα της Ιαπωνίας – κίνηση που θα εκτιμάται πως θα αποδυναμώσει το γεν.

Αναλυτές της αγοράς υπογραμμίζουν την στροφή των Ιαπώνων επενδυτών σε τοποθετήσεις που αποτιμώνται σε δολάριο, κίνηση που πραγματοποίησαν και τη χθεσινή ημέρα.

Εξάλλου, ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να αναμένουν την αυριανή συνάντηση του Κ. Πάουελ με το συμβούλιο ασφαλείας, στην οποία αναμένεται να παρουσιάσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία για το Ιράκ.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν σχεδόν δεδομένη πάντως την πολεμική σύρραξη.

Στα 376 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού, ενώ στα 32,8 δολ. ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του αργού. Στα 30,3 δολ. κινούνται οι τιμές του Brent.

Εξάλλου, ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από την ανακοίνωση Μπους αναφορικά με το έλλειμμα του προυπολογισμού των ΗΠΑ το 2003, αλλά και εν όψει της αυριανής συνάντησης Πάουελ - συμβουλίου ασφαλείας.

Στον άξονα των 1,08 δολαρίων κινείται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v