Σταθεροποίηση των τιμών του αργού

Πτωτικές τάσεις σημειώνουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές καθώς οι αμερικανικές θέσεις στο θέμα του Ιράκ πιστοποιούν τις φημολογίες ότι επίκειται επίθεση στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα. Η ενίσχυση του δολαρίου πιέζει την τιμή του χρυσού.

Πτωτικές τάσεις σημειώνουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές καθώς οι αμερικανικές θέσεις στο θέμα του Ιράκ πιστοποιούν τις φημολογίες ότι επίκειται επίθεση στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα.

Ειδικότερα όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο το brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφώνεται στα 31,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης διαπραγματεύεται στα 33,64 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι τιμές υποχώρησαν μετά τις δηλώσεις από την Ουάσιγκτον ότι οι τελικοί διπλωματικοί χειρισμοί της στο θέμα του Ιράκ ενδέχεται να διαρκέσουν ”εβδομάδες όχι μήνες” και ότι η εξορία για τον Σαντάμ Χουσεΐν είναι η μόνη λύση για την επίλυση του θέματος ειρηνικά.

Στο μεταξύ στα χθεσινά του επίπεδα διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο κινείται στα 370,13 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v