”Πολεμική” άνοδος τιμών σε πετρέλαιο και χρυσό

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού και του χρυσού στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν οτι κατά την αυριανή συνάντηση του Κόλιν Πάουελ με το Συμβούλιο Ασφαλείας, θα παρουσιαστούν ενοχοποιητικά για το Ιράκ στοιχεία.

Για όγδοη συνεχή εβδομάδα, οι τιμές του αργού πετρελαίου τύπου brent κινούνται στη ζώνη των 30 δολαρίων/βαρέλι, έναντι της τιμής-ζώνης των 26 δολαρίων/βαρέλι, που αποτελεί άμεσο στόχο των χωρών του ΟΠΕΚ αλλά και της διεθνούς οικονομικής κοινότητας.

Σε υψηλό 6,5 ετών εξακολουθεί να διαπραγματεύεται και η τιμή του χρυσού μετά τη μαζική τοποθέτηση ιαπώνων επενδυτές εξαιτίας της δήλωσης Κοιζούμι για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. Σε γενικές γραμμές πάντως η ανοδική κίνηση αργού και χρυσού οφείλεται στην προεξόφληση από πελυράς των επενδυτών οτι κατά την αυριανή συνάντηση του Κ. Πάουελ με το συμβούλιο ασφαλείας, θα παρουσιαστούν ενοχοποιητικά για το Ιράκ στοιχεία.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 376,85 δολάρια ανά ουγκιά ενισχυμένη κατά 1,47%, ενώ όσον αφορά στις τιμές του αργού, στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 30,58 δολάρια ανά βαρέλι και στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 33,15 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v