Εκτόξευση των τιμών του χρυσού

Νέα εκτόξευση των τιμών του χρυσού σημειώνονται στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών ανησυχιών, εν όψει της σημερινής συνάντησης του Κ. Πάουελ με το Συμβούλιο Σσφαλείας, όπου θα παρουσιάσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία για το Ιράκ, και θα θίξει το θέμα της Β. Κορέας. Στα 1,09 δολ. η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Νέα εκτόξευση των τιμών του χρυσού σημειώνονται στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών ανησυχιών, εν όψει της σημερινής συνάντησης του Κ. Πάουελ με το συμβούλιο ασφαλείας, όπου θα παρουσιάσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία για το Ιράκ.

Εξάλλου, τις τοποθετήσεις τους σε χρυσό ”ενισχύουν” οι Ιάπωνες επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στο πολύτιμο μέταλλο, ως αποτέλεσμα των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Αναλυτές της αγοράς παρατηρούν πως η εποχή που διανύουμε παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με τη δεκαετία του 1970, ενώ προέβλεψαν περαιτέρω άνοδο για το πολύτιμο μέταλλο.

Εξάλλου, η κρίση στο Ιράκ, αλλά και η συνάντηση Πάουελ ωθούν ανοδικά και τις τιμές του πετρελαίου.

Στα 383,7 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού, ενώ στα 33,6 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού.

Εξάλλου, ανοδικά και στα 31 δολ. ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του brent.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η διάσπαση του επιπέδου των 1,09 δολαρίων από το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v