Σε υψηλά δύο ετών το brent, σε άνοδο και ο χρυσός

Σε υψηλά δύο ετών διαπραγματεύεται η τιμή του brent στο Λονδίνο, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται και το αργό στη Νέα Υόρκη. Οι αγορές πετρελαίου παίζουν στο σενάριο του άμεσου πολέμου. Σε άνοδο σήμερα και η τιμή του χρυσού.

Ανοδο 1,6% σημειώνει, στην αγορά ενέργειας του Λονδίνου (IPE), η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου έχοντας διαμορφωθεί στα 31,70 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί από τα τέλη του 2000.

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαπραγματεύεται και η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, και ειδικότερα στα 34,35 δολάρια ανά βαρέλι. Οπως επισημαίνουν αναλυτές, η αγορά πετρελαίου εκτιμά ότι οι δηλώσεις των ΗΠΑ στο συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, προμηνύουν πόλεμο στο άμεσο διάστημα. Στην πτώση των τιμών συμβάλλουν και οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Ινστιτούτου Ενέργειας ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 10,3 εκατ. βαρέλια και της βενζίνης κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.

Στο μεταξύ ανοδική πορεία καταγράφει και η τιμή του χρυσού, η οποία είχε υποχωρήσει χθες μέχρι και τα 369 δολάρια. Η εκ νέου υποχώρηση της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος έναντι των σημαντικότερων ανταγωνιστών του, ευνοεί τον χρυσό ο οποίος διαπραγματεύεται στα 376,10 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v