Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο κάτω από τα $47

Η αμερικάνικη ποικιλία του αργού υποχωρεί 3% στα 46,6 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός, λόγω του ισχυρού δολαρίου.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου, της αυξανόμενης προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία προς πελάτες στην Ασία, καθώς και των αμφιβολιών για την συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Στη Νέα Υόρκη, η αμερικάνικη ποικιλία του αργού υποχωρεί κατά 3% σε 46,6 δολάρια το βαρέλι.

Οι traders αναφέρουν ότι κύριος παράγοντας για την πτώση των τιμών είναι το ισχυρό δολάριο, το οποίο αυτή την εβδομάδα άγγιξε επίπεδα που εμφάνισε για τελευταία φορά το 2003, έναντι ενός καλαθιού κορυφαίων νομισμάτων. Το δυνατό νόμισμα μπορεί να πιέσει τη ζήτηση για καύσιμα, λόγω του κόστους σε δολάρια.

Όπως προσθέτουν οι traders, τις αγορές επηρέασαν και κάποια ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία η Saudi Aramco θα αυξήσει τον Ιανουάριο το πετρέλαιο με το οποίο προμηθεύει κάποιους Ασιάτες πελάτες.

Σε ό,τι αφορά στην συμφωνία που προσπαθεί να οριστικοποιήσει ο ΟΠΕΚ για να αναχαιτίσει την παγκόσμια προσφορά, η Σαουδική Αραβία ενημέρωσε τον ΟΠΕΚ ότι δεν θα λάβει μέρος στις προγραμματισμένες συνομιλίες τη Δευτέρα στη Βιέννη με πετρελαιοπαραγωγικές χώρες που δεν είναι μέλη του καρτέλ. 

 

Ο χρυσός άγγιξε νωρίτερα σήμερα χαμηλά 9,5 μηνών λόγω του ισχυρού δολαρίου, ενώ αυτή τη στιγμή υποχωρεί κατά 0,11% στα 1.188 δολάρια. Το ασήμι ενισχύεται κατά 0,36% στα 16,455 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v