Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,54% στα 48,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,53% στα 49,38. Ο χρυσός κινείται ανοδικά, εν αναμονή των πρακτικών της Fed.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο την αύξηση περιορίζουν οι συνεχιζόμενες αμφιβολίες των επενδυτών πως ο ΟΠΕΚ θα συμφωνήσει σε αρκετά μεγάλη μείωση παραγωγής ώστε να περιοριστεί το παγκόσμιο πλεόνασμα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,54% στα 48,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,53% και διαπραγματεύεται στα 49,38 δολάρια.

Πολλοί traders αναμένουν ότι το καρτέλ θα φτάσει σε κάποιου είδους συμφωνία, ωστόσο εκφράζουν φόβους πως τα μέλη δε θα συμφωνήσουν επάνω στο στόχο της μείωσης κατά 4-4,5% που έχει προτείνει η Αλγερία.

Στο μεταξύ, η επιτυχία της συμφωνίας «κρέμεται» από τη συναίνεση του Ιράκ και του Ιράν, δύο χώρες που ενδέχεται να μην προσφέρουν πλήρη στήριξη, σύμφωνα με τρεις πηγές από τους κόλπους του ΟΠΕΚ που επικαλείται το Reuters.

Ανοδικά κινείται και ο χρυσός, καθώς η αγορά αναμένει τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed. Ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,06%, στα 1.211,90 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,09% στα 16,720 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v