Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,71% στα 46,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 1,73% στα 47,67 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου ενώ νωρίτερα σήμερα άγγιξαν τα υψηλότερά τους εδώ και τρεις εβδομάδες, αφενός λόγω μιας ελαφριάς αποδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου και αφετέρου καθώς ο ΟΠΕΚ δείχνει να πλησιάζει όλο και περισσότερο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής στη διάρκεια της συνεδρίασής του την επόμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,71% στα 46,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,73% και διαπραγματεύεται στα 47,67 δολάρια το βαρέλι.

«Το πετρέλαιο είναι ήδη πάνω από 1% υψηλότερα σε σχέση με χθες, καθώς βοηθήθηκε από την άποψη του Βλαντιμίρ Πούτιν πως μια συμφωνία για την παραγωγή θα επιτευχθεί αργότερα αυτό το μήνα», εξήγησε ο Craig Erlam, στρατηγικός αναλυτής αγορών στην OANDA.

«Αν και χαλαροί όροι μπορεί να συμφωνηθούν, παραμένω επιφυλακτικός πως μια πλήρης, λεπτομερής συμφωνία μπορεί, τόσο να επιτευχθεί όσο και να εφαρμοστεί από τον ΟΠΕΚ, δεδομένων των ξεκάθαρων διαφωνιών που είναι τόσο εμφανείς μεταξύ συγκεκριμένων, βασικών μελών», επεσήμανε ωστόσο ο ειδικός.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως δε βλέπει εμπόδια στο να συμφωνήσει η Ρωσία να παγώσει την παραγωγή της, η οποία έχει ξεπεράσει τα 11 εκατ. βαρέλια την ημέρα και βρίσκεται σε μετα-σοβιετικά υψηλά.

Αναλυτές της Barclays εκτιμούν ότι μια κάποια μορφή συμφωνίας είναι πιθανή, ωστόσο προειδοποιούν πως μια συμφωνία θα έχει μικρό αντίκτυπο.

Ο χρυσός ανακάμπτει από χαμηλά 5,5 μηνών και ενισχύεται κατά 0,51% σε 1.214,90 δολάρια η ουγγιά. Ανοδικά κινείται και το ασήμι, το οποίο εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,31% και διαπραγματεύεται στα 16,675 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v