Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,31% στα 45,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1,09% στα 46,44 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από ένα από τα μεγαλύτερα ράλι του έτους που κατέγραψε εχθές, καθώς στοιχεία από τη βιομηχανία κατέδειξαν άνοδο πέραν των προσδοκιών για τα αμερικανικά αποθέματα την περασμένη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,31% στα 45,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση της τάξης του 1,09% και διαπραγματεύεται στα 46,44 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές πέφτουν λόγω της αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων που ανέφερε το API εχθές το βράδυ», ανέφερε ο Tamas Varga, αναλυτής πετρελαίου στο Λονδίνο, στην PVM Oil Associates.

Τα εβδομαδιαία αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε εχθές το American Petroleum Institute, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,5 εκατ. βαρελιών.

Η είδηση αντέστρεψε το ράλι που πυροδοτήθηκε από τα νέα πως τα μέλη του ΟΠΕΚ συναντήθηκαν πριν την επίσημη συνεδρίαση του καρτέλ στις 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να «χτίσουν» κοινή συναίνεση για τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής, καθώς και από τις επιθέσεις σε αγωγό πετρελαίου από μαχητές στην Νιγηρία.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,02% στα 1.224,30 δολάρια. Το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,37% στα 16,980 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v